Ортопедичен турмалинов колан 2 в 1, 130 см

Опаковка: 1 бр. 
Марка: Doctor Nature 
Гарантира максимална стабилност на движенията в кръста и облекчава хронични и моментни болки!
Турмалинът е природен минерал (скъпоценен камък), със сложен и променлив състав, от който зависи и цвета на конкретния кристал. Той проявява пиро- и пиезоелектрични свойства - при нагряване или механично третиране в кристалната решетка протичат процеси, благодарение на които кристалът генерира слаб ток. В организма на всеки човек, при правилно съотношение на положителните и отрицателните заряди, протича слаб ток от порядъка на 0.06 mA. Турмалиновите кристали от своя страна произвеждат ток със същата сила. Това дава възможност да се възстанови енергийното равновесие в организма и да се стимулира кръвообращението.
Турмалинът е уникален природен кристал. Той излъчва едновременно инфрачервена топлина, отрицателни йони (въздушни витамини), генерира вихрово магнитно поле, активира клетките, балансира биотока в организма. Благодарение на турмалина се постига изключителен оздравителен резултат, който не може да се постигне с никой друг минерал, познат на човека.
Наред с основните си биохимични и биофизични качества, турмалинът има мощен ефект за защита на организма от вредни електромагнитни излъчвания от околната среда. Взаимодействието му с кръвта и енергийните потоци в организма, способства за отпускане на гладките мускули на вътрешните органи, протича дълбочинно активиране на енергийните меридиани, подобрява се еластичността на съдовете, циркулацията на кръвта и лимфата. Повишава се съдържанието на кислород в кръвта, активира се клетъчната енергия, ефективно се релаксира нервната система и се усилват  имунните функции на клетката.
От всички познати пиродни минерали, само турмалинът „носи“ постоянен електричен заряд и за това го наричат кристален магнит. При нагряване, турмалинът създава слабо магнитното поле, излъчва отрицателни йони, които действат, както следва:
    усилват клетъчния метаболизъм и обмяната на веществата;
    подобряват притока на кръв;
    възстановяват лимфната система;
    възстановяват ендокринната и хормоналната системи;
    подобряват храненето на органи и тъкани;
    укрепват имунитета;
    балансират вегетативната нервна система (система за възбуждане и потискане на психиката);
    подобряват съня;
    възстановяват нервната система след стрес;
    повишават сексуалната функция.
Смята се, че поради силните си пиро- и пиезоелектрични свойства турмалинът неутрализира негативните енергии и усилва психическата енергия и устойчивост на човека.
Мощен биологичен ефект имат и отделяните от турмалина инфрачервени вълни в далечния IR спектър. Когато инфрачервените вълни проникнат в кожата, те влизат в контакт с водните молекули. В резултат на възникващия резонанс се засилват молекулните вибрации, което предизвиква топлинен ефект и микро-повишаване на температурата на тъканите. Това на свой ред води до подобряване еластичността на кръвоносните съдове. Благодарение на по-високата микро- и макроциркулация на кръвта се осигурява по-добра работа на тъканите и органите в тялото. В резултат натрупаните токсини се извеждат по-лесно от организма и се възстановява по-високото ниво на работоспособност на клетките.
Полезна информация за ТУРМАЛИНА

Ортопедичен турмалинов колан 2 в 1, 130 см

Преглед на пратката

Oпция преглед

 

Бърза поръчка

Обадете се на 0889 443 882

  • Производител: Doctor Nature
  • Код на продукта: 4-2
  • Наличност: В наличност
  • 94.00 лв.

Тагове: ортопедичен турмалинов колан, турмалинов колан за болки в кръста, стави, кости

Турмалинова яка -38%
Опаковка: 1 бр. Марка: Doctor Nature - Болка и схващане в областта на шията;- Бо..
32.00 лв. 20.00 лв.

Турмалинов колан Hign Line, 125 см -41%
Опаковка: 1 бр. Марка: Doctor Nature Ефективно подпомага при:Болки в гърба, кръс..
79.00 лв. 47.00 лв.

Турмалинова наколенка Dr. Nature -39%
Опаковка: 1 бр. Марка: Doctor Nature - Болка и схващане в областта на коляното;-..
32.90 лв. 20.00 лв.

Опаковка: 1 бр. Марка: Doctor Nature - Болка и схващане в областта на китките, д..
20.00 лв.

Марка: Doctor Nature Опаковка: 1 бр. - За подобряване на кръвообращението в обла..
21.00 лв.