-50% Комплект Витамин C + Цинк, 180 таблетки + Селен 100, 180 капсули

За здрав имунитет при борба с вирусите 

Селен 100 – 180 капсули

Всяка капсула съдържа 100 μg селен

Sanct Bernhard препоръчва за:

 • Защита на клетките от оксидативен стрес;
 • Подкрепа на имунитета в борбата с патогени и инфекции;
 • Проблеми със сърдечно-съдовата система;
 • Превенция срещу ракови  заболявания;
 • Проблеми с черния дроб и органите на храносмилателната система;
 • Заболявания на обмяната и проблеми с щитовидната жлеза(хиперфункция)
 • Проблемна кожа;
 • Сексуални дисфункции;
 • Физическо и психическо натоварване

Препоръчителна доза: 1 капсула на ден

За ползите от селена, особено напоследък, се говори много. И това е съвсем оправдано, като се има предвид неговата всеобхватна роля за човешкото здраве. Няма орган или система, които да не се повлияват от наличието и активността на този микроелемент.

Защо селенът е толкова важен?

Една от  главните му ползи е неговата противоракова активност. Той активира специфичен ген р53, който е отговорен за окислително-възстановителните реакции, участва в състава на ензими, управляващи процеси на детоксикация в клетките и такива, неутрализиращи свободните радикали. Селенът препятства развитието на рак при хора, при които в клетките се синтезира недостатъчно количество от р53. Той участва в обмяната на белтъците и нуклеиновите киселини, участва в състава на ензими и хормони, отговорен е за активността на имунитета, помага при възпаления, подпомага регенерацията. Селенсъдържащи белтъци формират костната и хрущялна структура, поддържат работата на скелета и гладката мускулатура, контролират хормоналния баланс.

Селенът е един от най-важните елементи, участващ в защитата на организма от ракови клетки, преди всичко на белите дробове, простатата, дебелото черво, матката. Наред с това е с доказана активност при имунологичната  защита на организма от вируси, при това не само грипни, но и вирусен хепатит, херпес, ебола и др. Днес една от общоприетите теории на известни учени прави директна връзка между устойчивостта на организма към атака на коронавируси и нивата на селен в организма. Доказано е, че селенът помага на имунитета да задържа вируса на СПИН в латентно състояние, като  не му позволява да прогресира до усложнения в клиничната картина.

Селенът се включва в редица процеси, свързани с активно извеждане от организма на тежки метали и токсини. Той е част от състава на глутатион-перокисдазата – ензим, участващ в антиокислителните системи на организма, защитавайки от свободни радикали клетките на тялото, в това число и сърцето. Селенът е част от схемите за лечение на аритмии, понижава риска от внезапна коронарна смърт, значително понижава кислородния глад на сърдечните структури, намалява токсичността на лекарства за сърдечно-съдовата система. Смята се, че предпазва от развитие на кардиомиопатия.

Селенът в съчетание с витамин Е и други антиоксиданти облекчава проблемите при ревматоиден артрит, благодарение на противовъзпалителното си действие. Използва се при остеохондроза и артрози. Той взема участие във формирането на синовиалната  течност и способства за подобряване на двигателната активност на ставите.

Селенът активно участва във формирането на тироксин – важен хормон на щитовидната жлеза. При недостиг на този хормон, организмът „дава команда“ за увеличение на щитовидната жлеза, което води до нейната хиперплазия. Своевременният прием на йод и селен предотвратява такъв тип проблеми. При съществуващ вече проблем, селенът препятства прогресиране на заболяването.

Доказано е, че селенът стимулира клетките на задстомашната жлеза, увеличава островите на Лангерханс – група клетки, продуциращи инсулин. Наред с това подпомага усвояването на глюкоза от тъканите, което при диабет ІІ тип води до понижаване на инсулинорезистентността. Селенът подобрява проникването на фруктозата  в тъканите(което протича без участието на инсулин) и по този начин понижава енергийния глад на клетките.

Наред с неутрализирането на свободните радикали, селенът подобрява състоянието и функциите на лигавиците на стомашно-чревния тракт, подкрепя регенерирането им. Нормализира рН, оптимизира ензимните процеси, подпомага възстановяването на чревната микрофлора. Приемът  на Селен подобрява функционалното състояние на черния дроб и образуването на жлъчни сокове, особено при хепатит.

Селенът е полезен при различни кожни проблеми като невродермити, лишеи, проблемна кожа.

Огромните ползи от приема на Селен не са панацея за изброените по-горе проблеми. Но оптималните нива в организма и регулярният прием са от ключово значение за предотвратяването им, както и за подобряване на състоянието при съществуващи заболявания.

Комплект Витамин C + Цинк, 180 таблетки + Селен 100, 180 капсули

Преглед на пратката

Oпция преглед

 

Бърза поръчка

Обадете се на 0889 443 882

 • Производител: Green Master
 • Код на продукта: 3042133
 • Наличност: В наличност
Тази оферта изтича след:
 • 88.80 лв.
 • 44.40 лв.

Тагове: витамин C, цинк, селен, имунитет, борба с вирусите

Опаковка: 200 млМарка: VitarС натурални екстракти от медуница, ехинацея и комплекс от вита..
14.50 лв.

Селен 100 – 180 капсули -37%
Марка: Sanct BernhardОпаковка: 180 капсулиЕдин от най-важните микроелементи за здрав имуни..
39.90 лв. 25.00 лв.

Опаковка: 180 капсулиМарка: Sanct BernhardС удължено освобождаване за максимален ефект! За..
49.00 лв.

Dr.Nature Масло от чесън, 90 капсули -20%
Опаковка: 90 капсулиМарка: Dr. NatureЗдрава сърдечно-съдова система и оптимални нива на хо..
16.90 лв. 13.50 лв.