Ново -30% Dr.Nature Берберин - 60 таблетки

Всяка капсула съдържа:  екстракт от корени и стъбла на Куркуминово дърво (Berberis aristrata) DER 5:1 - 400 mg.

Dr.Nature препоръчва за подпомагане при:

 • Диабет II тип;
 • Преддиабетни състояния;
 • Фамилна обремененост от диабет;
 • Нарушения във въглехидратния и липидния метаболизъм;
 • Повишени нива на холестерола и триглицеридите;
 • Наднормено тегло;
 • Метаболитен синдром.

Берберинът е натурален продукт с висока биологична активност, основно свързвана със способността му да регулира нивата на кръвната захар и нивата на липидите. Той се извлича от няколко растения от групата Berberis, като най-голяма популярност поради високата концентрация на активни вещества има куркуминовото дърво -  Berberis aristrata.

Първите сведения за приложението на берберин в древноиндйската и китайска медицина го свързват с прилагането му като сигурно средство в борбата с паразити и причинители на различни инфекции.

Днес берберинът е изследван в стотици научни изследвания, които са доказали високата му ефективност при много биохимични процеси. Основният му ефект се дължи на въздействието му върху специфични ензими, чиято активност се повишава при диабет. Наред с това оптимизира инсулиновата резистентност, стимулира гликолизата, намалява производството на захар в черния дроб, забавя разграждането на въглехидратите в червата, подпомага активността на полезната микрофлора в организма. Действието му е сравнимо  с това на най-често използваните фармацевтични лекарства приемани при диабет, с неоспоримото предимство на натуралния му произход. 

Берберинът регулира липидния метаболизъм, намалява нивата на триглицеридите и серумния холестерол, подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система, предотвратява мастните натрупвания и подпомага регулирането на телесното тегло.

Всичко това превръща берберина в един от най-комплексно действащите продукти при метаболитен синдром (синдром Х), който включва затлъстяване с инсулинова резистентност, повишено кръвно налягане, повишен холестерол, висока кръвна захар и висок атеросклеротичен риск.

Редица изследвания дават добри резултати при използването на берберин при различни видове рак - левкемия, рак на гърдата и простата, на щитовидната жлеза, дебелото черво, черния дроб и др. Той участва в активирането на процесите на програмираната клетъчна смърт (апоптоза), потиска разпространението на зловредните клетки и намалява действието на някои протеини, свързващи се с възникване на възпаления. Нашият съвет: за максимална степен на усвояване и по-добра ефективност, съчетайте с прием на продукти, съдържащи бял трън.

Начин на употреба: 1 таблетка дневно по време на хранене.

Нашият съвет: за максимална степен на усвояване и по-добра ефективност, съчетайте с прием на продукти, съдържащи бял трън.

Dr.Nature Берберин - 60 таблетки

Преглед на пратката

Oпция преглед

 

Бърза поръчка

Обадете се на 0889 443 882

 • Производител: Doctor Nature
 • Код на продукта: Д3000530
 • Наличност: В наличност
Тази оферта изтича след:
 • 23.00 лв.
 • 16.00 лв.

Тагове: Dr.Nature, Диабет II тип, наднормено тегло

Зелено кафе дрена, 500 мл -31%
Опаковка: 500 млМарка: EquilibraБалансиран продукт в течна формула с екстракти с насочено ..
28.90 лв. 20.00 лв.

Dr.Nature CLA + Зелен чай + L-карнитин, 90 капсули -28%
Dr. Nature Нофатин Метаболик, 30 капсули -23%
Новият суперефективен продукт за отслабване при метаболитен синдром и свръх теглоСъдържа клинично из..
39.00 лв. 30.00 лв.

Dr. Nature Нофатин - 60 табл. + Балансиран шейк Шоколад, 1000г -8%
Doctor Nature Нофатин - за постигане на здравословно тегло, 60 таб. x 1500 mg е революционен&nb..
71.00 лв. 65.00 лв.

Dr. Nature Л карнитин тартрат, 90 капсули -37%
Опаковка: 90 капсулиМарка: Doctor NatureКонтрол на теглото и енергия! Супер бързо усвояван..
39.90 лв. 25.00 лв.