-19% Dr.Nature Пасифлора - 60 капсули

Опаковка: 60 капсули
Марка: Dr. Nature
Спокойствие и баланс от природата
Всяка капсула съдържа стандартизиран екстракт от цвят на пасифлора – 200 mg(5% флавони)
Пасифлората е известна от хилядолетия със своето успокояващо и релаксиращо действие. Препоръчва се при нервни разстройства, безсъние, заболявания на сърдечно-съдовата система, хормонални проблеми, вегетативни нарушения в период на климактериум и др.
Екстрактът от пасифлора подпомага организма при:
 • Стрес, тревожност, депресии
 • Нарушен сън, трудно заспиване
 • Синдром на хронична умора
 • Срив и проблеми с централната нервна система
 • Умствено и психическо натоварване
 • Раздразнителност, лесна избухливост
 • Нарушения в концентрацията и фокуса
 • Главоболие причинено от стрес
 • Проблеми с кръвното налягане и функцията на сърцето
 • Намалява умората и апатията
Пасифлората, наричана заради красивия си вид „страстниче“ или „цвете на страстта“ произлиза от Южна Америка. Нейните успокояващи и релаксиращи свойства са били познати още от древните цивилизации на маите и ацтеките. При редица разкопки на древни градове в Южна Америка са намирани семена от пасифлора на хиляди години. Първите описания сред европейците датират от 1522г, когато Мартин де ла Круз описва използването на лечебното растение.
От 1898г в Европа се провеждат редица фармакологични експерименти и клинични изпитания, които потвърждават полезните свойства на пасифлората
Пасифлората съдържа естествен серотонин, както и малтол, който има доказан седативен ефект. Приемът на пасифлора може да увеличи производството на гама-аминомаслена киселина, която подпомага процесите на релаксация, като наред с това блокира активността на специфичен ензим, който разрушава серотонина.
В състава на екстракта от пасифлора са установени редица биологично-активни вещества със специфично действие: индолови алкалоиди – успокояват и заздравяват съня, флавоноиди – разширяват и укрепват съдовете, подобряват кръвния поток, кумарини – противодействат на възпалителните процеси и спазмите, хинони – неутрализират различни токсини, укрепват тъканите, нормализират съсирването на кръвта, аминокиселини – участват в синтеза на колаген и витамини, подобряват паметта, гликопротеини – участват в синтеза на хормони, защитават епителните структури, гликозиди – укрепват сърдечния мускул, подпомагат освобождаването на излишни течности от организма.
Изследвани са ефектите на пасифлората при редица състояния, като безсъние, нервност, напрежение, ПМС, зъбобол, мигрена, ментруални болки и други. Екстрактът от пасифлора е ефективен при нарушения на съня, депресия, състояния на тревожност, напрежение и други нервни смущения. Има успокояващ ефект, намалява емоционалното напрежение и спомага при състояния на тревожност и трудно заспиване.
 
До какво води неконтролирания стрес?
В България повече от 50% от хората се оплакват от постоянен и неконтролиран стрес. Той може да се провокира от работната среда, проблеми в семейството, непредвидени стресови ситуации и много други причини. Независимо от тежестта, той може да има трайни последици за организма. Много от водещите кардиолози са категорични, че състоянието на стрес и работата на сърцето и съдовете са пряко свързани. Това значи, че ако не поемем контрол над стреса, вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания е по-голяма. Освен това, ненавременното повлияване на стреса и тревожността могат да доведат до трайни и необратими последици за нервната система, като може да се развие тежка форма на депресия, нарушаване на качеството на живот, постоянни паник атаки и други. Затова е нужно повлияване на стреса по естествен, сигурен и безопасен начин.
Наред с драстичното нарушаване на нормалния начин на живот, постоянният стрес засяга практически всички органи и системи в организма, като най-силно страдат сърдечно-съдовата, храносмилателната системи и кожата, променя се нормалният киселинно-алкален баланс в организма, поради неговото подкиселяване в резултат на стреса( рН се понижава). Грижата за елиминиране на вредното влияние на стреса е важна крачка в съхраняване нормалните функции на всички органи и системи, и общото здравето на всеки човек.
Прием: 1-2 капсули дневно, за предпочитане 30 минути преди храна.

Dr.Nature Пасифлора - 60 капсули

Преглед на пратката

Oпция преглед

 

Бърза поръчка

Обадете се на 0889 443 882

 • Производител: Doctor Nature
 • Код на продукта: Д30031
 • Наличност: В наличност
Тази оферта изтича след:
 • 16.00 лв.
 • 13.00 лв.

Тагове: стрес, Dr.Nature,

Опаковка: 250 ml Марка: Царски билки Неврози, стресови състояния, депресии, сърд..
25.90 лв.

Витамин В комплекс, 30 капсули -40%
Марка: Equilibra Опаковка: 30 капсули За здрава нервна система! Equilibra препор..
21.50 лв. 13.00 лв.

Dr. Nature Л-теанин, 60 капсули-При стрес и нервно напрежение -21%
Всяка капсула съдържа 200 mg Л-теанинЛ-теанинът притежава изключително анти-стресово действие и се и..
18.90 лв. 15.00 лв.

Dr. Nature Ашваганда Форте, 60 капсули -33%
Опаковка: 60 капсулиМарка: Dr. Nature За енергия, тонус и добра паметСъдържа Sensoril..
29.90 лв. 20.00 лв.

Dr Nature Аморе , 30 капсули -30%
Марка: Doctor NatureД-р Нейчър (Doctor Nature) Аморе е иновативен продукт, съдържащ в..
33.00 лв. 23.00 лв.